Hoe werkt BTW op ruilstukken in incadea.dms?

1 Algemeen

Elke garagehouder is wettelijk verplicht wanneer hij tweedehands wisselstukken verkoopt (ook wel gereviseerde stukken genoemd) om de BTW te berekenen op 110% van de basisprijs van dit onderdeel.

In incadea.dms gebeurt dit automatisch mits het goed instellen van bepaalde zaken .

2 Instellen BTW – productboekingsgroep op onderdeelfiche

Open de fiche van een gereviseerd onderdeel. In het tabblad facturering moet de btw-productboekingsgroep staan op EXCHANGE.

OPGELET : Het onderdeel mag op geen enkel order staan, anders zal je de btw-productboekingsgroep niet kunnen wijzigen.

3 Gereviseerd onderdeel factureren

Selecteer het ruilonderdeel op een order. Door de kolom btw – productboekingsgroep toe te voegen kan je nakijken of alles goed staat.

Boek de factuur. Je zal zien dat er extra BTW werd gerekend. Namelijk 21% op 10% van de basiswaarde.

Hierdoor zal er in totaal 21% btw gerekend worden op 110% van de basiswaarde van het onderdeel.

Via Navigeren – navigeren kan je nagaan hoe dit geboekt wordt.