MB-Hoe een inkoopontvangst onderdelen aanmaken?

Voor alle geleverde onderdelen stuurt de leverancier een leverbon op, zowel digitaal als op papier. De digitale leverbonnen kan je terugvinden in de cockpit Parts purchase.

Het ontvangstdocument van je bestelling moet in incadea.dms eerst aangemaakt worden alvorens je kan starten met scannen of vooraleer je de onderdelen manueel kan inboeken en op stock brengen.

STAP 1: Cockpit Parts Purchase

Ga naar Cockpit Parts Purchase. Je kan de knop toevoegen aan je actielint op je dashboard of terugvinden via: Departementen – gegevensuitwisseling – cockpit onderdelen – cockpit parts purchase .

In de cockpit kan je alle bestellingen en ontvangstdocumenten terugvinden.

Filter de lijst en ga op zoek naar de laatste ontvangsten waarvoor nog geen ontvangstdocument werd aangemaakt.

· "documentsoort": ontvangst

· "documentnummer": ‘’ (twee enkel quotes waardoor hij gaat filteren op lege waarden).

STAP 2: oorspronkelijk documentnummer toewijzen.

Indien de bestelling geplaatst werd via incadea.dms werd er al automatisch een oorspronkelijk documentnummer aan gekoppeld.

Het is mogelijk dat in bepaalde omstandigheden de bestelling rechtstreeks bij de leverancier geplaatst wordt of dat er geen oorspronkelijk documentnummer is aan gekoppeld. In dat geval kan incadea.dms geen link leggen. Je moet zelf een oorspronkelijk documentnummer toekennen. Klik hiervoor op "document afpunten en origineel document aanmaken".

Volgende pop-up verschijnt. Klik op JA en je ontvangst zal een oorspronkelijk inkoopordernummer toegewezen krijgen.

STAP 3: Boeken van het ontvangstdocument.

Selecteer de ontvangstlijn die je wil boeken. Klik op maak/boek ongeboekte ontvangstlijnen.

Je krijgt volgende pop-up en klik op JA

Je krijgt vervolgens volgende pop-up

• Controleer de boekingsdatum, controleer of het factuurnr. van de leverancier is ingevuld.
  • Zet het vinkje UIT bij 'Combine By Vendor Invoice no'.
  • Na het klikken op OK, wordt de inkoopontvangst aangemaakt. Dit wordt geopend en je krijgt een overzicht van alle onderdelen die te ontvangen zijn

Je kan de onderdelen op stock brengen via de scanner of door ze manueel te boeken. De werkwijze kan je terugvinden door op onderstaande links te klikken.

- Hoe onderdelen ontvangen via de scanner?

- Hoe onderdelen manueel ontvangen?