Hoe een aankoopfactuur onderdelen boeken?

Bij het boeken van de inkoopfactuur van de leverancier moet je deze linken aan het ontvangstdocument. Dit wordt veelal door de boekhouding gedaan.

Ga naar Inkoop onderdelen – inkoopfacturen onderdelen en druk op Nieuw.

Vul de orderleverancier in

Daarna zie je dit waarbij je jouw ordertype kiest.

Via het tabblad RegelsFuncties kan je een ontvangst gaan ophalen. Dit heeft als voordeel dat de ontvangsten direct gelinkt zijn aan de factuur en alsook de inkooporders worden bijgewerkt met status: Invoice Complete.

Filter op de ontvangstnummer. Je kan continu ontvangsten toevoegen aan de inkoopfactuur via deze methode.

Controleer het de bedragen van de factuur en vergelijk die met de factuur van je leverancier. Zie de infoboxen aan de rechterkant.

Indien de totaalprijs niet correct is met de factuur van de leverancier, dan kan je volgende zaken nakijken:

• Alle ontvangstdocumenten aanwezig?
  • Prijs onderdeel correct?
  • BTW-groep ingevuld?

Indien alles correct staan, kan je de factuur boeken. Via Acties – Boeken en afdrukken:

Klik op OK en de factuur wordt geboekt. Er zal een pop-up verschijnen met het factuurnummer.