Hoe meerdere onderdelen tegelijk toevoegen op inkoopvoorstel?

Via de knop inkoopvoorstellen op je rolcentrum, heb je toegang tot de onderdelenlijst en kan je van daaruit de onderdelen selecteren en bestellen. Het voordeel hiervan is dat je niet meer lijn per lijn het onderdeel moet toevoegen aan een inkoopvoorstel, maar dat je er meerdere tegelijk kan toevoegen.

2          Werking

Ga naar Inkoop Onderdelen - Inkoopvoorstellen  en open een inkoopvoorstel (vb: stock) en klik op Bestellen voorraad o.b.v. lijst… .

In dit scherm kunnen filters ingegeven worden. Klik op het pijltje naast ‘bestellijst artikelen’ om de geavanceerde filter te openen. In het veld "Te bestellen aantal" geef je in hoeveel je er wil bestellen.

• Als alle wisselstukken zijn ingegeven, klik je op OK
  • Als je op Annuleren klikt of het scherm sluit, zullen de “Te bestellen aantallen” terug leeggemaakt worden en geen regels toegevoegd worden.

• De regels waar het "Te bestellen aantal" groter is dan 0 worden allemaal toegevoegd in het inkoopvoorstel.
  • Je kan nogmaals op de knop ‘bestellen voorraad o.b.v.lijst …’ klikken om extra onderdelen toe te voegen.
  • Van zodra je dit venster sluit, zullen ‘te bestellen aantallen’ terug op 0 gezet worden. Zo kan bij het volgende keer dat het scherm geopend wordt een artikel niet per ongeluk mee besteld wordt als het niet mocht.