Hoe een verkooporder wisselstukken aanmaken en factureren

Hoe maak ik een verkooporder wisselstukken, toonbankverkoop

Vanop de startpagina in het rollencentrum, kies je voor « Mijn verkooporders »

Kies vervolgens Nieuw

Vul de volgende velden in:

Op de hoofding Algemeen : Orderklantnr : geef aan voor welke klant het is.
Indien de orderklant niet diegene is die de facturering zal betalen, dient op het tabblad facturering het veld 'factureren aan', aangepast te worden. Zo kan je een verschil maken tussen wie de klant is en wie de factuur betaald.

In het tabblad 'regels', kan je de artikelen/wisselstukken ingeven , die u wenst te verkopen

Type      : kies voor onderdeel

Nr        : Geef het nr. van het onderdeel in

Aantal   : geef het aantal in

Eenmaal alle lijnen aanwezig zijn op het het verkooporder, kan u de verkooporder valideren.

Hiervoor kan u naar de 'actie' - 'Boeken en afdrukken' kiezen.

Verifieer dat 'Leveren en factureren' is aangeduid. Op die manier zal je zowel de onderdelen LEVEREN en ONTVANGEN'.  Klik nu op OK om over te gaan tot facturatie

Als de factuur correct geboekt is, krijg je volgende melding.

Waarop vervolgens het afdrukscherm wordt geopend.

Hier kan u het gewenste aantal factuurkopien instellen.

Klik 'Afdrukken'  om de factuur nu af te drukken