Hoe bestel ik onderdelen bij de leverancier?

je kan op verschillende manieren onderdelen toevoegen aan een inkoopvoorstel.

Om de onderdelen te bestellen bij de leverancier maken we eerst een bestelbon aan (inkooporder onderdelen) en sturen we deze via de cockpit naar de leverancier.

Via de cockpit zal onze leverancier de bestelling ontvangen.

1. inkooporder onderdelen aanmaken.

• Ga naar inkoopvoorstellen in je navigatiedeelvenster en open het inkoopvoorstel dat je wenst door te sturen.

• Klik op 'create order' om een inkooporder onderdelen aan te maken.

• de datum wordt automatisch ingevuld. Je kan eventueel nog een referentie ingeven. Klik op OK.

• Je krijgt de melding dat het inkooporder werd aangemaakt. Klik op OK en het document wordt geopend. Het tabblad algemeen, facturering werden reeds ingevuld. In de regels kan je de onderdelen terugvinden die je bestelt bij de leverancier.

Van zodra je een inkooporder hebt gemaakt van het inkoopvoorstel, is dit voorstel terug leeg. Je kan nu opnieuw onderdelen toevoegen op dit inkoopvoorstel en op een later tijdstip hier opnieuw een inkooporder van maken en doorsturen naar de leverancier.

Een overzicht van alle aangemaakt orders vind je terug onder inkooporder onderdelen in het navigatiedeelvenster.

2. inkooporder doorsturen naar cockpit

Om het order te bezorgen aan de leverancier, moet je dit doorsturen naar de cockpit. De cockpit is de plaats waar je documenten kan versturen en ontvangen van de leverancier.

• in het inkooporder onderdelen ga naar acties en klik op inkooporder naar cockpit verplaatsen.

• Als we gaan kijken naar de cockpit kunnen we zien dat het inkooporder als status heeft 'geëxporteerd'. De leverancier zal het bestand oppikken en de bestelling verder behandelen.