Hoe onderdelen ontvangen via de scanner?

Alvorens je kan starten met het scannen van de onderdelen, moet je eerst een inkoopontvangstdocument aanmaken. Dit is MERK SPECIFIEK! Klik op onderstaande link om de handleiding te bekomen.

- Hoe een inkoopontvangst onderdelen aanmaken - MERCEDES

- Hoe een inkoopontvangst onderdelen aanmaken - BMW

Inloggen in de scanner

Start de scanner op en log in met de logingegevens die je ontvangen hebt.

OF

Scan je persoonlijke QR-code die je ontvangen hebt. Druk hiervoor op de toets aan de rechterzijde.

U komt terecht op het dashboard. Hier kunt u kiezen wat u gaat doen.

• De stock consulteren
  • Stukken uit de rekken halen
  • Stukken ontvangen

· Pakketten ontvangen (bij levering van onderdelen, worden kleinere onderdelen verpakt in 1 doos. Hiermee kan je nagaan of je alle pakketten ontvangen hebt die verzonden werden door de leverancier).

• Inventaris opmaken

4 Ontvangen van onderdelen via de scanner

• Kies voor ontvangen onderdelen

· Scan de barcodes van de onderdelen. Druk hiervoor op de knop aan de rechterzijde van de scanner.

• Vul het aantal in en druk op "registreren".

Klik op voeg toe om meerdere onderdelen te scannen. (Je kan op beide knoppen drukken op de scanner)

Indien je klaar bent met scannen, druk je op "klaar met scannen". Er komt een boodschap tevoorschijn dat de stukken goed werden ontvangen. In incadea.dms kan je een lijst terugvinden met de ontvangen onderdelen om ze daar verder te verwerken.

Het wordt aangeraden om bij het scannen van grote volumes om regelmatig te drukken op 'klaar met scannen'. zo heeft u minder kans op het kwijtspelen van gescande onderdelen mocht er een anomalie optreden.

5 Onderdeelnummer manueel ingeven

Heb je een barcode die niet leesbaar is of bots je op problemen bij het inscannen van het onderdeel? Je kan het ook manueel ingeven.

Ga terug naar het hoofdmenu en druk op het icoon van de camera.

Je kan hier manueel de code intikken. Druk op OK

De scanner herkent het stuk. Vul de hoeveelheid aan en druk op registeren.

6 Verwerking en controle van de gescande stukken in incadea.dms

De magazijnier moet controleren of de onderdelen ontvangen via de digitale leveringsbon ook effectief geleverd werden. Het kan bijvoorbeeld dat de leverancier de stukken heeft klaarstaan, maar er wegens opstandigheden geen plaats meer is op de vrachtwagen en ze pas later geleverd worden.

Via WMS Put Away kan de magazijnier alles nakijken. Je kan deze lijst terugvinden door via opzoeking in de zoekbalk rechtsboven of via Departementen – onderdelen – inkoop onderdelen – WMS put away . Handiger is om deze functie meteen toe te voegen aan je hoofdlint.

In onderstaand scherm zie je een overzicht van alle gescande onderdelen. Indien je een lijn selecteert, kan je onderaan nagaan voor welke klant/order dit onderdeel is.

Checklist 1:

Indien in de kolom Qty unassigned het aantal in het rood staat, betekent dit dat de gescande hoeveelheid verschilt van de bestelde hoeveelheid. In de kolom Reason Unassigned staat de opmerking. No matching unposted receipt found: dit betekent dat de gescande onderdelen niet werden teruggevonden in de inkoopontvangsten. Er moet nagekeken worden waarom dit zo is.

Dit kunnen verschillende redenen zijn:

· Er zitten er standaard meer/minder stuks in een doos.

· Onderdeel werd verkeerd geleverd

• Etc.

Checklist 2:

Via de knop unassigned Unposted Receipts krijg je een overzicht van de stukken die niet gescand zijn, maar WEL REEDS digitaal ontvangen via leveringsbon werden door de leverancier.

Het scherm "unassigned unposted receipt", geeft alle onderdelen weer die digitaal reeds geleverd werden, maar nog niet fysiek aanwezig zijn in het magazijn.

· Aangezien de onderdelen niet zijn aangekomen, kan je ze hier wissen uit de te ontvangen ontvangsten. Dit in de veronderstelling dat het onderdeel via een backorder zal terug verschijnen op de toekomstige leveringsbon.

· Beslis je om de onderdelen toch al op stock te nemen, kan je ze laten staan.

Van zodra alles werd nagekeken, kan je de gescande onderdelen valideren en boeken.

7 Validatie gescande onderdelen

Klik op "register entries" en de ontvangen onderdelen worden geregistreerd.

Dit wilt zeggen dat deze lijst wordt leeggemaakt en dat je de inkoopontvangsten kan boeken. Op dit moment wordt de stock dus niet aangepast!

Extra :

Via de knop registred entries: kan je de historiek raadplegen van alle onderdelen die ontvangen werden via de scanner – app.

Eens de ontvangsten werden geregistreerd staat het ontvangstdocument klaar om te boeken.

8 Gescande onderdelen in voorraad brengen

Ga naar inkoopontvangsten via je rolcentrum. Hier staan de ontvangsten klaar om te boeken.

Open het de Aankoopontvangst – Acties – Boeken

Een pop-up springt open. Kruis aan: boekhouddatum vervangen en vul het
verzendnr. leverancier in.

Van zodra de ontvangst werd verwerkt, zal de stock ook aangepast worden. Het is vanaf dan ook mogelijk om de onderdelen uit te schrijven op orders en ze te factureren.