Hoe maak je nieuwe kwalificatie aan?

Op de werkplaatsplanning kan je werken met verschillende kwalificaties om zo verschillende vaardigheden te definiëren.  Zo kan je bijvoorbeeld aanduiden dat er een onderscheid is tussen elektriciteit, onderhoud, mechaniek, etc.

Aan elke kwalificatie/vaardigheid kan je resources (medewerkers/voertuigen) aan toekennen. Op je werkplaatsplanning krijg je vervolgens een mooi overzicht van alle kwalificaties en de resources die eronder horen.

• Ga naar afdelingen – resources – resources – instellingen en kies voor
  • Klik op ‘nieuw’ om een nieuwe aan te maken.

Er wordt een lege regel aangemaakt die je verder kan invullen

• Vul een code in en een omschrijving
    • Resourcekwalificaties: staat automatisch op JA of NEE. Je kan erop klikken om te zien welke resources aan gekoppeld zijn.
      • JA: er zijn resources gekoppeld aan deze kwalificatie
      • NEE: er zijn geen resources aan gekoppeld.
    • Capaciteit: van zodra er resources aan gekoppeld zijn met capaciteit, wordt dit veld opgevuld.
    • Gebruikssoort: zet deze op ‘service’.
      • Je kan ook kiezen voor testdrive, maar de gebruikssoort testdrive kan je niet toonbaar maken in de werkplaatsplanning. Ook kan je aan gebruikssoort ‘Testdrive’ enkel resources hangen van het type voertuig/machine.
    • Show in scheduler: indien je dit aanvinkt dan zal je deze kwalificatie en de resources die eraan gekoppeld zijn kunnen terugvinden in je planbord. (bij gebruikssoort ‘testdrive’ kan je dit aanvinken).
    • Color normal capacity: van zodra de capaciteit zakt, kan je dit aangeven met een kleurcode. Je kan klikken op de deze kleurcode om dit aan te passen.
      • VB: kleur groen voor normale capaciteit
      • Zodra capaciteit lager is dan 30% = kleur geel
      • Zodra capaciteit lager dan 20% = kleur oranje
      • Zodra capaciteit lager dan 10% = kleur rood.