Eerste gebruik Smartphone app VPN mobiele SMART TOKEN

Als gebruiker van onze VPN hebt u er voor gekozen om de Spartphone app te gebruiken om uw VPN login code te genereren. Deze handleiding zal u uitleggen hoe u de app kan downloaden en gebruiken.

Download

De app is beschikbaar voor Apple iOS (iPhone - iPad) en Android toestel.

Onderstaand vind u de download locaties:

iOS: https://itunes.apple.com/be/app/fortitoken-mobile/id500007723?l=nl&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fortinet.android.ftm&hl=en

De officiële downloads zijn ook beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store.

Activatie

U zal van ons een e-mail krijgen met een activatiecode. Deze code heeft u nodig bij eerste opstart van de app.

Let op dat de geldigheidsdatum can de code niet overschreden wordt.

Configuratie

1. iOS

Start de net gedownloade applicatie vanop uw startscherm.

U zal nu uw token koppelen aan de app. Tik op Add Token.

Alvorens u uw token nummer kan ingeven zal de app u eerst vragen om een pincode te kiezen.

De pincode zal u bij elke opstart van het programma nodig hebben.

Kies een pincode en bevestig deze.

U wordt nu gevraagd om een Token Name en Activation Code.

De Token Name mag u vrij kiezen (bvb VPN BMW) de Activation Code is de code u van ons hebt gekregen via mail. U kan uw ingaves bevestigen door op Submit te drukken.

U krijgt nu voor de eerste keer de code te zien die u nodig hebt om in te loggen op het VPN portaal.

Deze tokencode geeft u in op de VPN portal in het veld FortiToken code.

!!! BELANGRIJK: ELKE CODE IS MAAR 60 SECONDEN GELDIG. INDIEN U ZIET DAT EEN CODE MAAR ENKELE SECONDEN MEER GELDIG IS, WACHT DAN EVEN TOT EEN NIEUWE CODE VERSCHIJNT. !!!

2. Android

Start de net gedownloade applicatie vanop uw startscherm.

Gelieve een pin code aan te maken door op Set PIN te tikken. Kies een pincode en bevestig deze.

Bij de accounts kiest u voor Fortinet Account.

U zal nu uw token koppelen aan de app. Tik op Enter Manually.

U wordt nu gevraagd om een Account Name en Activation Code.

De Account Name mag u vrij kiezen (bvb VPN BMW) de Activation Code is de code u van ons hebt gekregen via mail. U kan uw ingaves bevestigen door op Add Account te drukken.

U krijgt nu voor de eerste keer de code te zien die u nodig hebt om in te loggen op het VPN portaal.

Deze tokencode geeft u in op de VPN portal in het veld FortiToken code.

!!! BELANGRIJK: ELKE CODE IS MAAR 60 SECONDEN GELDIG. INDIEN U ZIET DAT EEN CODE MAAR ENKELE SECONDEN MEER GELDIG IS, WACHT DAN EVEN TOT EEN NIEUWE CODE VERSCHIJNT. !!!