Handleiding: Etiketten module

1 Etiketten module
1.1 Inleiding
1.2 Banden etiketten
1.2.1 Etiketten module
1.2.2 Voertuig kaart
1.2.3 Time clocking
1.3 Wisselstuk etiketten
1.3.1 Etiketten module
1.3.2 Wisselstuk kaart
1.4 Werknemer etiketten
1.4.1 Etiketten module
1.4.2 Werknemer kaart
1.5 Klant etiketten
1.5.1 Etiketten module
1.5.2 Klantenkaart
1.6 Voertuig/order etiketten
1.6.1 Etiketten module
1.6.2 Werkplaatsorder
1.7 Verkoopfiche etiketten
1.7.1 Etiketten module
1.7.2 Verkoopfiche

1 Etiketten module

1.1 Inleiding

Deze module laat u toe om etiketten te printen voor de meest uiteenlopende zaken binnen uw concessie.

Banden etiketten

U kunt Banden etiketten printen voor Zomerbanden en/of Winterbanden die u op de banden kan kleven terwijl deze bij u in bewaring liggen.

Wisselstuk etiketten

U kunt Wisselstuk etiketten printen met een barcode zodat u gemakkelijk wisselstukken op een order kan plaatsen door gebruik te maken van een barcode scanner.

Werknemer etiketten

U kunt Werknemer etiketten printen zodat u gemakkelijk een badge kan maken voor uw werknemers. Op die manier kan de werknemer zich via Time clocking aanmelden.

Klant etiketten

U kunt Klanten etiketten afdrukken zodat u gemakkelijk de klanten gegevens kan gebruiken bij het inscannen van documenten in het elektronisch archief.

Voertuig/order etiketten

U kunt Voertuig/order etiketten afdrukken zodat u gemakkelijk de order gegevens op een sleutel kan kleven bij het binnenbrengen van een wagen voor onderhoud.

Verkoopfiche etiketten

U kunt Verkoopfiche etiketten afdrukken die u kan kleven op de map met alle dossiergegevens die u bijhoudt bij het verkopen van een wagen.

Via de bijhorende netwerk ticket-printer kan iedereen in de concessie de etiketten printen. Etiketten zijn ook in meerdere kleuren verkrijgbaar (wit, geel en transparant) en combineerbaar met speciale bandenetiketten.

1.2 Banden etiketten

Deze module laat toe om banden etiketten af te drukken vanuit de Timeclocking en/of de Voertuigkaart. De etiketten worden automatisch geprint voor de banden die in stock liggen.

De etiketten bevatten volgende informatie:

• Naam en Voornaam van de bestuurder
  • Chassisnummer
  • Nummerplaat
  • Klantnummer van de bestuurder
  • Telefoonnummer van de bestuurder. Afhankelijk van de beschikbaarheid worden volgende nummers gebruikt: GSM (Privé), Telefoon (Privé), GSM (Bedrijf), Telefoon (Bedrijf).
  • Model van het voertuig
  • Type band
  • Zomer- of Winterband
  • Datum stockage
  • Locatie
  • Banden opmerkingen
  • Datum waarop het etiket werd afgedrukt
  • Locatie van de band
  • Profieldiepte van de band

1.2.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u het voertuig selecteren waarvoor u de banden etiketten wil afdrukken door op het pijltje te klikken in het veld Banden.

Het Overzicht voertuigen venster verschijnt.
In dit venster selecteert u het voertuig waarvoor u de banden etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK.

In het veld Banden ziet u nu het geselecteerde voertuig.

Druk op de knop Zomer band of Winter band om de etiketten voor de zomer of winter banden af te drukken voor alle 4 banden. Als u op de knop Zomer band heeft gedrukt, kunt u etiketten voor de zomerbanden printen. Als u op de knop Winter band heeft gedrukt, kunt u etiketten voor de winterbanden printen. Elke band heeft zijn eigen etiket waardoor de banden hun originele locatie kunnen behouden. Deze etiketten bevatten basis informatie over de banden, het voertuig en de bestuurder.

Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u aanduiden voor welke banden u een etiket wil afdrukken. Standaard zijn alle
vinkjes aangevinkt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

Voor de moto's worden volgende etiketten afgedrukt:

1.2.2 Voertuig kaart

Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Voertuigen.

Wanneer de Banden etiketten module geactiveerd is, ziet u op het tabblad Banden in de Voertuig kaart een extra knop.

Via deze knop kunt u etiketten printen voor de 4 banden.
U kan deze etiketten ook afdrukken door onderaan in het venster Voertuig - Print banden labels te selecteren.

Als u de zomerbanden heeft geselecteerd, kunt u etiketten voor de zomerbanden printen. Als u de
winterbanden heeft geselecteerd, kunt u etiketten voor de winterbanden printen. Elke band heeft zijn eigen etiket waardoor de banden hun originele locatie kunnen behouden. Deze etiketten bevatten basis informatie over de banden, het voertuig en de bestuurder.
Als u op de knop klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster kunt u aanduiden voor welke banden u een etiket wil afdrukken. Standaard zijn alle
vinkjes aangevinkt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

Voor de moto's worden volgende etiketten afgedrukt:

1.2.3 Time clocking

In het Touchscreen voor de tijdsregistratie heeft u ook de mogelijkheid om de banden etiketten af te drukken.
Druk op de knop Bandeninformatie om de banden assistent te openen.
Wanneer de Bandenetiketten module geactiveerd is, kan u op het eind van de wizzard de etiketten afdrukken.

Meer info over de Banden Assistent: Banden Assistent

Via bovenstaande assistent kunt u etiketten printen voor de 4 banden. Dit geeft de mogelijkheid aan de techniekers om de etiketten af te drukken terwijl ze de banden vervangen.
Deze etiketten bevatten basis informatie over de banden, het voertuig en de bestuurder.

1.3 Wisselstuk etiketten

U kunt Wisselstuk etiketten printen met een barcode zodat u gemakkelijk wisselstukken op een order kan plaatsen door gebruik te maken van een barcode scanner.

Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:

• Bedrijfsnaam
  • Wisselstuk barcode
  • Wisselstuk nummer
  • Wisselstuk omschrijving
  • Wisselstuk omschrijving 2
  • Schapnummer
  • Prijs van het wisselstuk incl BTW

U kan ook EAN13 etiketten afdrukken, deze zien er als volgt uit:

Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:

• Wisselstuk nummer
  • Wisselstuk omschrijving
  • Wisselstuk omschrijving 2
  • Schapnummer
  • Wisselstuk EAN13 barcode
  • EAN13 code
  • Bedrijfsnaam
  • Prijs van het wisselstuk incl BTW

1.3.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u het wisselstuk selecteren waarvoor u etiketten wil afdrukken door op het pijltje te klikken in het veld Wisselstuk.
Het Overzicht wisselstukken venster verschijnt.
In dit venster selecteert u het wisselstuk waarvoor u de etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK

In het veld Wisselstuk ziet u nu het geselecteerde wisselstuk.

Druk op de knop Wisselstuk om de etiketten af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

In het tabblad Opties kunt u volgende opties meegeven:

• Van schap: Indien u een reeks wisselstuk etiketten wil printen vanaf een bepaald schap
    kunt u dit schap hier selecteren.
  • Tot schap: Indien u een reeks wisselstuk etiketten wil printen tot een bepaald schap kunt
    u dit schap hier selecteren.
  • Met detail: Indien u de prijs en het schapnummer wil printen op de wisselstuk etiketten
    dient dit veld aangevinkt te worden.
  • Ook zonder voorraad: Indien dit veld is aangevinkt, kunt u ook de etiketten afdrukken die
    geen voorraad hebben. Indien dit veld niet aangevinkt is, worden enkel de etiketten afgedrukt met voorraad.
  • Aantal keer afdrukken: In dit veld kunt u ingeven hoeveel keer u het betreffende etiket wil afdrukken.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.3.2 Wisselstuk kaart

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Wisselstukken. Volgend venster verschijnt.

Selecteer het wisselstuk waarvoor u een etiket wenst af te drukken. Ga naar Afdrukken - Etiket om het etiket af te drukken. Volgend venster verschijnt.

In het tabblad Opties kunt u volgende opties meegeven:

• Van schap: Indien u een reeks wisselstuk etiketten wil printen vanaf een bepaald schap
    kunt u dit schap hier selecteren.
  • Tot schap: Indien u een reeks wisselstuk etiketten wil printen tot een bepaald schap kunt
    u dit schap hier selecteren.
  • Met detail: Indien u de prijs en het schapnummer wil printen op de wisselstuk etiketten
    dient dit veld aangevinkt te worden.
  • Ook zonder voorraad: Indien dit veld is aangevinkt kunt u ook de etiketten afdrukken die
    geen voorraad hebben. Indien dit veld niet aangevinkt is worden enkel de etiketten afgedrukt met voorraad.
  • Aantal keer afdrukken: In dit veld kunt u ingeven hoeveel keer u het betreffende etiket wil afdrukken.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.4 Werknemer etiketten

U kunt Werknemer etiketten afprinten zodat u gemakkelijk een badge kan maken voor uw
werknemers. Op die manier kan de werknemer zich via Time clocking aanmelden.

• Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:
  • Werknemer code
  • Werknemer voornaam
  • Werknemer familienaam
  • Werknemer barcode

1.4.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u de werknemer selecteren waarvoor u etiketten wil afdrukken door op het pijltje te klikken in het veld Werknemer.
Het Werknemersoverzicht venster verschijnt.
In dit venster selecteert u de werknemer waarvoor u de etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK.

In het veld Werknemer ziet u nu de geselecteerde werknemer.

Druk op de knop Werknemer om de etiketten af te drukken. Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.4.2 Werknemer kaart

Ga naar Financieel - Personeel - Werknemers.
Volgend venster verschijnt.

Selecteer de werknemer waarvoor u een etiket wenst af te drukken.
Ga naar Afdrukken - Etiket om het etiket af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.5 Klant etiketten

U kunt Klanten etiketten afdrukken zodat u gemakkelijk de klanten gegevens kan gebruiken bij het inscannen van documenten in het elektronisch archief.

Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:

• Klantnummer
  • Familienaam klant
  • Voornaam klant
  • Straat klant
  • Nummer klant
  • Postcode klant
  • Plaats klant

1.5.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u de klant selecteren waarvoor u etiketten wil afdrukken door op het pijltje te
klikken in het veld Klant.
Het Klantenoverzicht venster verschijnt.
In dit venster selecteert u de klant waarvoor u de etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK.

In het veld Klant ziet u nu de geselecteerde klant.

Druk op de knop Klant om de etiketten af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.5.2 Klantenkaart

Ga naar Financieel - Financieel - Klanten.
Volgend venster verschijnt.

Selecteer de klant waarvoor u een etiket wenst af te drukken.
Ga naar Afdrukken - Etiket om het etiket af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.6 Voertuig/order etiketten

U kunt Voertuig/order etiketten afdrukken zodat u gemakkelijk de order gegevens op een sleutel kan kleven bij het binnenbrengen van een wagen voor onderhoud.

Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:

• Nummerplaat van het voertuig
  • Model van het voertuig
  • Werkplaatsorder nummer
  • Verkorte chassisnummer
  • Bestuurder naam
  • Aankomst datum van het voertuig
  • Aankomst tijd van het voertuig
  • Datum ophaling van het voertuig
  • Uur ophaling van het voertuig

1.6.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u het voertuig selecteren waarvoor u werkplaatsorder etiketten wil afdrukken door op het pijltje te klikken in het veld Voertuig/Order.
Het Overzicht voertuigen venster verschijnt.
In dit venster selecteert u het voertuig waarvoor u de etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK.

In het veld Voertuig/Order ziet u nu het geselecteerde voertuig.

Druk op de knop Werkplaatsorder om de etiketten af te drukken.
Indien er meerdere openstaande werkplaatsorders zijn voor dit voertuig verschijnt volgend

venster.

Kies het gewenste order en druk op OK.

Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.6.2 Werkplaatsorder

Ga naar Werkplaatsbeheer - Beheer werkplaats - Orders factuur.
Volgend venster verschijnt.

Selecteer het werkplaatsorder waarvoor u een etiket wenst af te drukken.
Ga naar Afdrukken - Etiket om het etiket af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.7 Verkoopfiche etiketten

U kunt Verkoopfiche etiketten afdrukken die u kan kleven op de map met alle dossiergegevens die u bijhoudt bij het verkopen van een wagen.

Op de etiketten is volgende informatie beschikbaar:

• Verkoopfiche nummer
  • Verkorte chassisnummer
  • Modelcode
  • Naam bestuurder
  • Naam facturatieklant

1.7.1 Etiketten module

Ga naar Stock beheer - Wisselstukken - Etiketten module.
Ga naar Werkplaats beheer - Werkplaats - Etiketten module.
Ga naar Voertuig beheer - Voertuigen - Etiketten module.
Volgend venster verschijnt.

In dit venster kunt u de verkoopfiche selecteren waarvoor u etiketten wil afdrukken door op het pijltje te klikken in het veld Verkoopfiche.
Het Verkoopfiche overzicht venster verschijnt.
In dit venster selecteert u de verkoopfiche waarvoor u de etiketten wil afdrukken, en u drukt op OK.

In het veld Verkoopfiche ziet u nu de geselecteerde verkoopfiche.

Druk op de knop Verkoopfiche om de etiketten af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.

1.7.2 Verkoopfiche

Ga naar Voertuig beheer - Verkopen voertuigen - Verkoopfiches.
Volgend venster verschijnt.

Selecteer de verkoopfiche waarvoor u een etiket wenst af te drukken.
Ga naar Afdrukken - Etiket om het etiket af te drukken.
Volgend venster verschijnt.

Als u op Afdrukken... klikt, krijgt u volgend venster te zien.

In dit venster is de etiketten printer automatisch geselecteerd. U moet enkel nog op OK klikken om de etiketten af te drukken.