myengine 6: SMS module functioneel

1          Sms-sjabloonteksten instellen

Ga naar:

• Afdelingen -> Administratie -> Applicatie-instelling -> Algemene instellingen -> Administratie

Hier worden de sms-sjablonen gemaakt/bewerkt.

• District: Order soort:
    • Parts Sales: Verkooporder onderdelen
    • Service Management: Werkorders
    • Vehicle Sales: Verkoop voertuigen
    • Service Scheduling: Gepland werkorder (afspraken)
  • Code: Vrij in te vullen
  • Omschrijving: SMS tekst. Hier kan u werken met jokers:
    • %2 : Achternaam klant
    • %3 : Modelnaam voertuig
    • %4 : Datum
    • %5 : Tijd
    • %6 : Bedrag incl. BTW

2          Instelling op klantkaart

Bij aanmaak van een nieuwe klant dienen deze zaken ingevuld te worden:

• Telefoon (Mobiel): invullen
  • SMS bericht: Aanvinken
  • -nr. Voor SMS: de juiste selecteren

3          SMS versturen

3.1        Knop STUUR SMS

• Dit is te vinden in verschillende schermen:
    • Klantkaart

• Werkorder

• Verkoop wisselstukken
    • Verkoop Voertuigen

3.2        Actielint aanpassen

Indien u het knopje STUUR SMS permanent in het zicht wilt zetten in het actielint, dient u de volgende instructies te overlopen:

• Druk op “Deze pagina aanpassen…
  • Kies “Actiedeelvenster” -> “Verwerken” -> “Toevoegen

*Het kan zijn dat “STUUR SMS” zich reeds onderaan de lijst bevind bij “Acties”, u kan dan “STUUR SMS” aanklikken en via de knop “Omhoog”, bovenaan in de lijst zetten.

• Klik de boomstructuur open à “Verwante gegevens” -> “Order” -> “Stuur SMS” -> OK

• Stuur SMS” kunt u bovenaan in de lijst zetten door deze aan te klikken en meerdere malen op “Omhoog” te klikken -> OK

• De knop is nu zichtbaar:

3.3        SMS verstuur-scherm

Om de SMS sjabloon te selecteren, klik op de pijl bij “Body”:

• Maak hier uw keuze:

De tekst kan nog aangepast worden bij “Pre-defined SMS”. Daaronder ziet u het voorbeeld dat de klant ontvangt als SMS.

• Om te verzenden, druk op “Verzenden

*Het is mogelijk om de SMS op een later tijdstip te versturen:

• Vink “Different Date & Time” aan.
  • Als het niet aangevinkt is wordt het direct verstuurd.