Werknemer aanmaken

Dit kan je via volgende gegevens gaan aanmaken:

1. Aanmaken werknermerskaart

Ga naar rubriek Financieel en klik op Personeel - Werknemers en druk op F3

1.1 Invullen van alle relevante gegevens

Hier kan je alle gegevens invullen van de nieuwe werknemer

Tabblad Algemeen

Nr.: (Standaard worden de eerste 2 letters van Voornaam en Familienaam genomen) vb: Carya Group zal CAGR worden
Titelcode: DHR - MEVR of hetgeen dat toepasselijk is (via F6 open je de keuzelijst)
Voornaam en Familienaam invullen

Indien de informatie voorhanden is dan mag je de rest ook invullen zoals Adres, Postcode, Land, Geslacht, Burg. Stand

De Afdeling, Locatie Code en User ID kan je kiezen door telkens op het pijltje omhoog te klikken.

Tablad Communicatie

Vul hier de gsm nummer in
Vul het Privé e-mail en E-mail bedrijf in (deze mogen alle twee het e-mailadres van het werk zijn)

Tabblad Administratie

Status: Actief
Resourcenr: deze moet eerst nog worden aangemaakt in Resource

1.1.1 Aanmaken Resource

Minimaliseer de Werknemerskaart en ga naar de rubriek Werkplaats Beheer

Resources - Resources

Tabblad Algemeen

Nr.: (neem liefst dezelfde Nr. die je voor Werknemerskaart hebt gebruikt) vb: Carya Group -> CAGR
Soort: Persoon
Voornaam en Familienaam invullen

Tabblad Facturering

Productboekingsgroep: in dit geval Labour
BTW-productboekingsgroep: in dit geval S21
Kostenplaats : in dit geval MEC
Merkcode : vb BMW

Tabblad Persoonlijk gegevens

Datum In dienst sinds invullen

Tabblad Capaciteitsplanning

Capaciteit aanmaken: aanvinken
Efficientie %:
100

Je kan ook een begin- en einddatum ingeven voor de capaciteit en zelf de Efiicientie waarde aanpassen

Hierna mag je de Resourcekaart afsluiten en de Werknemerskaart weer maximaliseren

1.2 Verder afwerken van Werknemerskaart

Tabblad Administratie

Resourcenr. invullen die we zojuist hebben aangemaakt

Tabblad Tijdsbeheer

Task Type Group: kies uit de lijst door op het pijltje te klikken
Time Acquisition activated: beschikbaar maken om te kunnen tikken
Employee Group No.: kies uit de lijst door op het pijltje te klikken
Barcode:
Dan kan je via Tijdsbeheer - Lijsten - Werknemerlijst - barcode opvragen voor de nieuwe werknemer
Deze kan je dan afdrukken